fbpx
spot_img
10.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCluj Never Sleeps: Premiul I la Gala Tineretului din România, Categoria "Cultură"!

Cluj Never Sleeps: Premiul I la Gala Tineretului din România, Categoria „Cultură”!

Publicat în

spot_img
spot_img

Proiectul Cluj Never Sleeps, organizat de către Federaţia Tinerilor din Cluj a câştigat premiul I la categoria „Cultură” în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Galei Tineretului din România.

Proiectul a fost unul dintre cele trei finaliste la categoria „Cultură”, alături de VerticArt Nature, (Asociaţia Xeo), care a câştigat locul II şi InstaCraiova, The Festival (Asociaţia April Hub), care a câştigat locul III.

Cluj Never Sleeps aduce arta şi cultura mai aproape de comunitatea clujeană, şi nu numai, prin intermediul unui program dinamic unde actul creativ prinde forme diverse: de la muzical la vizual şi până la interpretativ. Festivalul, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, s-a desfăşurat în 15 şi 17 Octombrie, în inima oraşului Cluj-Napoca, reuşind să conecteze tinerii artişti cu publicul larg.

Cu fiecare ediţie, acest proiect îşi propune să remarce noul şi unicul prin programul intens de activităţi, însă reuşeşte, totodată, să se diferenţieze prin intermediul unor evenimente care se desfăşoară anual: Midnight Snack, vestita masă de la miezul nopţii şi Silent Party, petrecerea inedită din mijlocul Pieţei Unirii.

Organizat de către Federaţia Tinerilor din Cluj şi realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, proiectul Cluj Never Sleeps reprezintă totodată un moment de recunoaştere al iniţiativelor comunităţii de tineret şi constituie un loc unde ideile inovatoare sunt aduse la iveală, dezbătute şi discutate într-un mediu interactiv.

Cluj Never Sleeps, alături de celelalte proiecte dezvoltate la nivelul comunităţii locale ilustrează ceea ce judeţul Cluj reprezintă, un pol al iniţiativelor colaborative transectoriale cu şi despre tineret, contribuind activ la formarea unui ecosistem sustenabil bazat pe mecanisme şi procese incluzive.

Dintre cele 93 de proiecte aplicante, 32 au primit recunoaşterea juriului, iar 7 proiecte aparţin sectorului de tineret din Cluj, fiind premiate la această ediţie a Galei Tineretului din România: KreatĂ­v Kolozsvar/Clujul Creativ şi LEAP Cluj (Grupul PONT); Academia RATIO, ediţia a IX-a (RATIO); Cluj Never Sleeps (Federaţia Tinerilor din Cluj); Yuppi Camp; Crosul Universităţii Tehnice (Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) şi Autumnalia studenţească (Casa de Cultură a Studenţilor „Dumitru Fărcaş” Cluj-Napoca).

Adrian Meitner

Articole recente

Compania Naţională de Investiţii, desemnată ca structură de implementare pentru construcţia şi dotarea viitorului Institut Regional de Oncologie Timişoara

Institutul Regional de Oncologie Timişoara este o investiţie de aproximativ 1.150.000.000 lei și va fi finanţată din PNRR

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria)

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Fosile de mamut descoperite în județul Timiș

”Împreună, continuăm să scriem capitolele fascinante ale trecutului nostru!”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.

Mai multe articole de același fel

Bosch a inaugurat a doua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele.