fbpx
spot_img
14.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTE oficial! Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al celor de la...

E oficial! Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al celor de la Universitatea Cluj. Romario Pires revine la echipă

Publicat în

spot_img
spot_img

Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al Universității Cluj. Sabău îl înlocuiește pe banca tehnică a „șepcilor roșii” pe Eugen Neagoe, antrenor care a plecat la Universitatea Craiova.

Din staff-ul tehnic condus de Ioan Ovidiu Sabău la Universitatea, vor face parte Sandu Tăbârcă (ANTRENOR SECUND), DAN DIDIȚĂ (PREPARATOR FIZIC).

Anunțul a fost făcut de către clubul clujean, printr-o postare pe rețelele de socializare.

Până la încheierea litigiului dintre Universitatea Cluj și Eugen Neagoe, Ioan Ovidiu Sabău va deține funcția de director tehnic.

Romeo Pires jucător pus pe ²liber² de fostul antrenor Eugen Neagoe, a fost reprimit în lotul Universității, acesta alăturându-se echipei la reunirea care va avea loc marți.

” Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj. Începând de astăzi, acesta ocupă poziția de director tehnic și va coordona activitatea sportivă a clubului.

De asemenea, staff-ul tehnic a fost completat cu Sandu Tăbârcă și Dan Didiță, iar Romario Pires rămâne la echipă și va fi prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie”, a anunțat U Cluj, într-un mesaj postat pe pagina oficială a clubului.

Acesta a făcut parte și din staff-ul tehnic al „studenților”, plecând în urmă cu trei ani după eșecul de la barajul cu Hermannstadt.

„Moțul” revine ca antrenor în campionatul României, după o pauză de aproape 8 ani, ultima echipă pregătită de Sabău fiind defuncta ASA Târgu Mureș în 2014.

Ioan Ovidiu Sabău și-a început cariera de fotbalist la Universitatea Cluj în 1985, evoluând în 33 de meciuri, reușind să marcheze 4 goluri. În anul 1988, Sabău o părăsea pe Universitatea pentru a pleca la Târgu Mureș, apoi la Dinamo București.

După ce a promovat în liga secundă alături de ”U”, pentru Sabău a urmat, între 2003 și 2005, o nouă experiență ca antrenor la Gaz Metan Mediaș, formație care se afla în liga secundă.

La începutul sezonului 2005/2006 face pasul spre Liga 1, preluând banca tehnică a Gloriei Bistrița. La finalul sezonului 2006/2007 se clasează pe locul 6 alături de bistrițeni și califică echipa în Cupa UEFA Intertoto, a treia competiție europeană la acel moment. În Intertoto, trece de Grbalj (Muntenegru) și Maccabi Haifa (Israel) și cedează în ultimul act în fața celor de la Atletico Madrid, după ce a câștigat prima manșă cu 2-1 la Bistrița și a pierdut la limită cu 0-1 în capitala Spaniei.

În 2009, a ajuns la Poli Timișoara, unde și-a început mandatul cu un parcurs european răsunător, eliminând Shakhtar Donetsk în turul al II-lea din UEFA Champions League. În play-off a dat peste Stuttgart, cedând cu 0-2 la general. A urmat o participare în grupele UEFA Europa League, unde bănățenii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au strâns cinci puncte.

Au urmat doi ani, între 2010 și 2012, pe banca celor de la CSM Târgu Mureș, formație nou-promovată în prima ligă alături de care se clasează pe poziția a noua în primul sezon.

După o perioadă de câteva luni la Rapid, a revenit la ASA Târgu Mureș, în divizia secundă, unde a antrenat până pe 25 martie 2014.

Sorin Giurca

Articole recente

Se deschide circulația pe Centura Sântandrei

Centura Sântandrei se finalizează cu 3 luni înainte de termen și este prima din cele cinci centuri din zona metropolitană a Municipiului Oradea dată în folosință.

Un ucrainean aflat pe munte de 3 zile, rămas fără apă şi hrană, recuperat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră maramureșeni

În timpul acţiunii de salvare au mai fost găsiţi pe munte alţi doi cetăţeni ucraineni. Aceştia se aflau în deplasare şi au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte.

Pünkösdi visszacsatlakozás

Az egyház sok problémája abból származik, hogy visszakívánkozik az ószövetségbe. Jobban szeretné, ha megint lennének valakik, akik helyette elvégzik a vallásos tennivalókat. Legyenek különleges emberek, akik megmondják, mit kell tenni, hírt adnak a jövendôrôl és helyettünk cselekszenek!

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | László Felföldi, episcopul Diecezei de Pécs: Trebuie să ne întoarcem şi să căutăm punctul cel mai profund al credinţei...

În omilia sa, oratorul pelerinajului din acest an a dedicat o secţiune specială tinerilor, avertizându-i împotriva pericolelor lumii digitale şi subliniind că şi ei, „tinerii care construiesc şi continuă viitorul”, au nevoie de bucuria credinţei.

Mai multe articole de același fel

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge, în cadrul campaniei Blood Network

Persoanele care donează sânge între 18 mai şi 30 iunie, atât la caravana mobilă, cât şi în Centrele de Transfuzie din ţară, în cadrul campaniei Blood Network ajunsă în acest an la a X-a ediţie, vor primi un bilet gratuit de o zi la festivalul UNTOLD sau Neversea.

UBB lansează o platformă de cercetare a sănătăţii la nivel internaţional

Platforma este rezultatul colaborării între două institute de referinţă ale UBB: Institutul de Studii Avansate în Psihoterapie şi Sănătate Mintală Aplicată (Institutul de Sănătate Mintală)