fbpx
15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORTrupa Szigligeti a început repetițiile pentru două spectacole ce vor fi prezentate,...

Trupa Szigligeti a început repetițiile pentru două spectacole ce vor fi prezentate, în premieră, în luna aprilie

Publicat în

spot_img
spot_img

Repetițiile pentru ultimele două producții ale stagiunii au început la o zi distanță. Producțiile regizorilor Zsótér Sándor și Novák Eszter vor fi prezentate în premieră în luna aprilie la Sala Mare, respectiv la Studioul Transilvania.

Novák Eszter, directorul artistic al Trupei Szigligeti regizează o comedie savuroasă intitulată „Floare de cactus”. Textul este scris de Abe Burrows după piesa de Pierre Barillet și Jean Pierre Gredy. Deși nu este vorba de versiunea musical, din spectacol nu vor lipsi scenele de muzică și dans. Stephanie va fi interpretată de Réka Fodor. Premiera va avea loc pe 19 aprilie la studio.

Floare de cactus

Cu:

Stephanie: Fodor Réka, Hunyadi István, Kocsis Anna, Scurtu Dávid, Szabó Eduárd, Csatlós Lóránt, Kovács Enikő, Tasnádi-Sáhy Noémi

Regizor: Novák Eszter

Decor: Fodor Viola

Costume: Bajkó Blanka Alíz

Dramaturg: Zöldi Gergely

Coregraf: Bóbis László

Regizor tehnic: Vajda Bogi

Publicul maghiar, dar și cel internațional îl cunoaște pe Zsótér Sándor nu doar ca regizor de teatru, ci și ca actor, având în vedere că acesta a jucat în mai multe filme artistice, între care și în „Son of Saul”, premiat cu Oscar pentru cel mai bun film internațional în anul 2016. Acum, împreună cu Trupa Szigligeti, el montează o producție intitulată „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll care va avea premiera pe 27 aprilie la Sala Mare. Alice va fi interpretată de Cecília Trabalka.

Alice în Țara Minunilor

Cu: Trabalka Cecília, Balogh Attila, Szotyori József, Firtos Edit, Dimény Levente, Tőtős Ádám, Kocsis Gyula, Ilyés Klaudia, Tóth Tünde, Nagy László Zsolt

Regizor: Zsótér Sándor

Traducerea: Varró&Varró

Dramaturg: Ungár Júlia

Decor: Ambrus Mária

Costume: Benedek Mari

Șef tehnic: Szalai József

Regizor tehnic: Joó Emília

Sufleor: Țentea Katalin

Biletele se găsesc la agenția Teatrului Szigligeti, respectiv pe site-ul szigligeti.biletmaster.ro.

Ioana Pop

Articole recente

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Tânăr de 26 de ani, prins cu 235 de km/h pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Poliţiştii au dat 25 de amenzi, în doar câteva ore, şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie pe tronsonul A3 Câmpia Turzii – Nădăşelu

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.