fbpx
spot_img
10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORTrupa Szigligeti a început repetițiile pentru două spectacole ce vor fi prezentate,...

Trupa Szigligeti a început repetițiile pentru două spectacole ce vor fi prezentate, în premieră, în luna aprilie

Publicat în

spot_img
spot_img

Repetițiile pentru ultimele două producții ale stagiunii au început la o zi distanță. Producțiile regizorilor Zsótér Sándor și Novák Eszter vor fi prezentate în premieră în luna aprilie la Sala Mare, respectiv la Studioul Transilvania.

Novák Eszter, directorul artistic al Trupei Szigligeti regizează o comedie savuroasă intitulată „Floare de cactus”. Textul este scris de Abe Burrows după piesa de Pierre Barillet și Jean Pierre Gredy. Deși nu este vorba de versiunea musical, din spectacol nu vor lipsi scenele de muzică și dans. Stephanie va fi interpretată de Réka Fodor. Premiera va avea loc pe 19 aprilie la studio.

Floare de cactus

Cu:

Stephanie: Fodor Réka, Hunyadi István, Kocsis Anna, Scurtu Dávid, Szabó Eduárd, Csatlós Lóránt, Kovács Enikő, Tasnádi-Sáhy Noémi

Regizor: Novák Eszter

Decor: Fodor Viola

Costume: Bajkó Blanka Alíz

Dramaturg: Zöldi Gergely

Coregraf: Bóbis László

Regizor tehnic: Vajda Bogi

Publicul maghiar, dar și cel internațional îl cunoaște pe Zsótér Sándor nu doar ca regizor de teatru, ci și ca actor, având în vedere că acesta a jucat în mai multe filme artistice, între care și în „Son of Saul”, premiat cu Oscar pentru cel mai bun film internațional în anul 2016. Acum, împreună cu Trupa Szigligeti, el montează o producție intitulată „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll care va avea premiera pe 27 aprilie la Sala Mare. Alice va fi interpretată de Cecília Trabalka.

Alice în Țara Minunilor

Cu: Trabalka Cecília, Balogh Attila, Szotyori József, Firtos Edit, Dimény Levente, Tőtős Ádám, Kocsis Gyula, Ilyés Klaudia, Tóth Tünde, Nagy László Zsolt

Regizor: Zsótér Sándor

Traducerea: Varró&Varró

Dramaturg: Ungár Júlia

Decor: Ambrus Mária

Costume: Benedek Mari

Șef tehnic: Szalai József

Regizor tehnic: Joó Emília

Sufleor: Țentea Katalin

Biletele se găsesc la agenția Teatrului Szigligeti, respectiv pe site-ul szigligeti.biletmaster.ro.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Cod galben de viituri pe râuri din judeţul Bihor, până la miezul nopţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe două râuri de pe raza judeţului Bihor.