fbpx
spot_img
19.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂŞedinţă specială de Guvern, joi, la Timişoara

Şedinţă specială de Guvern, joi, la Timişoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul urmează să aprobe, joi, într-o şedinţă specială care se va desfăşura la Timişoara, o hotărâre privind plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale aferente lunii mai.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti.

„O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii, şi cu Poşta Română astfel încât toţi pensionarii să-şi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a transmis prim-ministrul.

Proiectul de hotărâre propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde lei.

Astfel, urmează să fie virată suma de peste 1,961 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 339,359 milioane lei din bugetul de stat către Compania Naţională Poşta Română S.A pentru plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai, prin mandat poştal.

De asemenea, va fi virată suma de 6,347 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 683,898 milioane lei din bugetul de stat către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor menţionate aferente lunii mai, în cont curent sau în cont de card.

*** În şedinţa specială a Executivului urmează să se aprobe şi indicatorii tehnico-economici privind construirea unui stadion cu capacitate de 30.000 de locuri în Timişoara.

*** Guvernul va analiza şi un proiect de hotărâre privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

*** Pe agenda reuniunii se află şi un proiect de hotărâre privind declanşarea unei proceduri de expropriere pentru varianta ocolitoare a municipiului Arad – est.

*** Cabinetul Ciolacu va mai discuta indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare în portul Drobeta Turnu Severin.

*** Guvernul va mai analiza şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 173/2022 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din Planul naţional de redresare şi rezilienţă aferente componentei 3 – Managementul deşeurilor, componentei 10 – Fondul local, componentei 11 – Turism şi cultură, componentei 12 – Sănătate – Investiţia 12. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice – obiective de investiţii cu contracte de lucrări în derulare încheiate cu Compania Naţională de Investiţii C.N.I. – S.A., componentei 14 – Buna guvernanţă şi componentei 15 – Educaţie, precum şi pentru completarea unor acte normative şi pentru modificarea OG nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii ,,C.N.I.” – S.A.

*** Printr-un memorandum urmează să fie aprobată participarea României ca membru activ al D4D Hub, având ca obiectiv implicarea activă a ecosistemului românesc de inovaţie digitală în pieţele emergente şi accesarea de fonduri externe. 

Ioana Pop

Articole recente

Mitropolitul Ioan al Banatului: ”Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră”

El îndeamnă la iubirea şi ajutorarea aproapelui, aşa cum Iisus a făcut pe cruce, mântuindu-l pe tâlharul care s-a smerit în ultimul ceas şi alături de care Cel Înviat a treia zi I S-a arătat Tatălui.

„Rădăcinile Credinţei: Călătorie prin Timp şi Cunoaştere” – expoziţie de carte religioasă veche (1588-1856), la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Vizitatorii vor putea descoperi şi ex-librisuri din patrimoniul familiei Ghica, cu semnătura lui Dimitrie Ghica, un exemplar din Descrierea Moldovei, de Dimitrie Cantemir, tipărită în 1825, la Mănăstirea Neamţ sau Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie, Bucureşti (1843).

Cardinalul Lucian, în Pastorala adresată credincioşilor greco-catolici: Unindu-ne cu Cristos cel Înviat, devenim apostoli ai iubirii şi ai păcii

Înaltul ierarh greco-catolic afirmă că se cuvine să fie folosite în mod etic creativitatea raţiunii şi progresul tehnic

Târgu Mureș este cel mai nou centru regional din rețeaua de genetică medicală

Noul centru regional de genetică medicală activează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu trei judeţe arondate: Mureş, Covasna şi Harghita.

Mai multe articole de același fel