fbpx
spot_img
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘFiliala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, somată cu evacuarea

Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, somată cu evacuarea

Publicat în

spot_img
spot_img

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România se declară îngrijorată de „somaţia de evacuare cu celeritate” a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a Uniunii şi de redacţia revistei „Orizont” şi face apel la buna-credinţă a autorităţilor locale care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii „grave”, „incalificabile”.

„Situaţia de la Timişoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câştigat în instanţă de mai mulţi reclamanţi şi neputându-l retroceda în natură, autorităţile locale au oferit în compensare tocmai spaţiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia revistei „Orizont”. Este chiar spaţiul în care a fost concepută Proclamaţia de la Timişoara şi în care, de peste şapte decenii, se concentrează istoria literară şi culturală a Timişoarei”, precizează Uniunea Scriitorilor, într-un comunicat de presă.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la raţiunea, competenţele şi buna-credinţă a autorităţilor locale timişorene care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile.

„Aşteptăm de la Timişoara veşti bune, iar nu asemenea secvenţe anticulturale de ‘administrare’ abuzivă a unui patrimoniu material şi simbolic atât de important în istoria culturală şi multiculturală a oraşului”, se mai arată în comunicatul Uniunii Scriitorilor din România. 

Adrian Meitner

Articole recente

Biserica din lemn din Ghioncani a ars în cursul nopții trecute

Biserica a ars, în totalitate, fără a fi înregistrate victime.

Acțiune de suflet a Organizației TSD Baia Mare

În ultimele zile, tinerii social democrați din Baia Mare s-au mobilizat pentru a aduce...

Mitropolitul Ioan al Banatului: ”Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră”

El îndeamnă la iubirea şi ajutorarea aproapelui, aşa cum Iisus a făcut pe cruce, mântuindu-l pe tâlharul care s-a smerit în ultimul ceas şi alături de care Cel Înviat a treia zi I S-a arătat Tatălui.

„Rădăcinile Credinţei: Călătorie prin Timp şi Cunoaştere” – expoziţie de carte religioasă veche (1588-1856), la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Vizitatorii vor putea descoperi şi ex-librisuri din patrimoniul familiei Ghica, cu semnătura lui Dimitrie Ghica, un exemplar din Descrierea Moldovei, de Dimitrie Cantemir, tipărită în 1825, la Mănăstirea Neamţ sau Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie, Bucureşti (1843).

Mai multe articole de același fel